novinky 

Peklo nekonečného dospievania najlepším seriálom. Voyo Originál Sex O’Clock si odnáša cenu z festivalu v Ostrove

Voyosi v krátkom čase pripisuje ďalší festivalový úspech. Cenu za najlepšiu seriálovú tvorbu na 55. ročníku detského filmového a televízneho festivalu Oty Hofmana v Ostrove získal komediálny seriál z dielne Voyo Originál Sex O’Clock. Odborná porota na ňom ocenila najmä „vynaliezavú dramaturgickú stavbu jednotlivých dielov a humorné riešenie dramatických situácií“, pričom dodala, že „seriál Karoliny Zalabákovej a Jana Bártka je pevne žánrovo uchopený a vďaka nápaditému hereckému obsadeniu a aktuálnemu vykresleniu postáv má ambície dokonale osloviť. Seriál sa na Voyo vráti s druhou sériou.

„Máme radosť z ďalšieho festivalového úspechu, ktorý si Voyo pripísalo na konto. Sex O´Clock si jednoznačne zaslúži pozornosť a uznanie a má svoje nezastupiteľné miesto medzi našimi Voyo Originálmi. Ľahkosť a humor, s akými tvorcovia podali častokrát ťažké životné témy a situácie, dodávajú seriálu neoceniteľnú pridanú hodnotu. Gratulujem tvorcom a držím palce pri nakrúcaní ďalšej série, na ktorú sa už všetci tešíme,“ hovorí Silvia Majeská, programová riaditeľka skupiny Markíza a skupiny Nova.

„Naším snom bolo, aby sa Sex O’Clock dostal nielen k tínedžerom, ale aj k ich rodičom či dokonca starým rodičom. Chceli sme divákom rozprávať príbeh ‚pekla nekonečného dospievania‘, ktoré dokáže spáliť, ale aj poštekliť a pobaviť. Sex O’Clock nám pripomína, že každý problém je polovičný, keď o ňom máme odvahu začať hovoriť. Cena prichádza práve vo chvíli, keď dopisujeme desaťdielne pokračovanie a chystáme sa na náročné zimné natáčanie. Je to obrovsky nabíjajúce a zároveň zaväzujúce. Druhá séria sa totiž odohráva na Vianoce. A to, ako všetci vieme, z hľadiska vzťahov nemusí byť úplne rozprávka. Držte nám palce,“ hovorí režisérka a producentka Cinebonbon Karolina Zalabáková. Jej režijný kolega Jan Bártek ju dopĺňa: „Máme obrovskú radosť nielen z ceny, ale najmä zo spätnej väzby, ktorá sa nám na diskusiách po projekciách Sex O’Clock dostala. Deti, teda skôr už študenti, sa nebáli úprimne vyjadrovať svoje názory a že neboli vždy len pochvalné. Ale vďaka za to, pretože pochvala nás síce môže potešiť, ale nikam nás neposunie v tom, aby sme druhú sériu ešte zlepšili.“

Seriál Sex O’Clock sleduje životné osudy Adama (Maxmilián Kocek), ktorý až doteraz riešil predovšetkým to, kedy už konečne príde o panictvo a ako dopadne jeho tanečná kariéra. Jeho otec Michal (Jan Révai) ale zásadným životným odhalením obráti celej rodine život naruby, pričom odštartuje reťazec nečakaných udalostí, s ktorými si musí poradiť ako Adamova matka Judita (Petra Bučková), tak aj jeho sestra Ema (Sára Korbelová) a babička Greta (Jana Švandová).

„Som šťastná, že tento námet ulovilo práve Voyo. Verili sme mu od začiatku. Každá televízia hľadá námety, ktoré majú potenciál a pravdepodobnosť diváckeho úspechu, ale tu bola hlavná túžba tvorcov namiesto: ‚toto by sa mohlo páčiť‘ niečo naozaj povedať, rozprávať a ukázať. A v tom je za mňa hlavná sila Sex O´Clock. To, že má seriál úspech u divákov, je pre nás nesmierna radosť a potvrdenie, že sme sa vydali dobrým smerom a tiež nám to dáva energiu do ďalšej série,“ hovorí kreatívna producentka Voyo Marta Fenclová.

Ostrovský filmový festival, pôvodne národná prehliadka filmovej tvorby, vznikol v roku 1969 z iniciatívy nadšencov, ostrovských učiteľov a členov detského filmového klubu Martin. Pravidelným návštevníkom a fanúšikom prehliadky bol scenárista a spisovateľ Ota Hofman. Po rokoch jeho patronátu nielen nad prehliadkou, ale aj celou detskou tvorbou bol novo sa formujúci festival pomenovaný ako „Festival Oty Hofmana“.

„Určite to bola beseda k Sex O’Clock s hercami a tvorcami,“ odpovedá na otázku, čo divákov tento rok najviac zaujalo, výkonný riaditeľ festivalu Vladimír Keblúšek a dodáva: „Deti samozrejme zaujímali nielen témy, ktorým sa seriál venuje, ale aj to, ako sa natáčali intímne scény. To je, samozrejme, veľmi atraktívne pre následné debaty. A my deťom chceme tieto debaty po projekciách ponúkať. Chceme ich motivovať, aby si seriál pozreli. A musím povedať, že v mnohých prípadoch sa nám to darí. Napríklad vlani sa tu s obrovským ohlasom stretla miniséria Dievča menom Jitřní záře, a to nielen vďaka svojej téme. Mali sme reakcie od učiteľov, že deti seriál naozaj so záujmom pozerali. Verím, že tomu tak bude aj tento rok v prípade Sex O‘ Clock.“ Ocenenie z Ostrova je už treťou festivalovou cenou, ktorú si Voyo Originály v posledných týždňoch pripisujú, a to po cene za najlepší seriál strednej a východnej Európy na medzinárodnom festivale televíznej a online tvorby Serial Killer za novinku Metóda Markovič: Hojer a hlavnej a študentskej cene pre prvú sériu minisérie Kráľ Šumavy: Fantóm temného kraja z filmového festivalu Finále Plzeň.

Komentujte cez Facebook

Related posts